Medaliony z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami, kasza gryczana, modra kapusta
  • 45 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 3 plastry
  • olej rzepakowy - 1 łyżeczka
  • małe pieczarki - 6 sztuk
  • cebula szalotka - 2 sztuki
  • suszony lubczyk - 1 szczypta
  • ser żółty light - 3 plastry
  • kasza gryczana (sucha) - 50 gramów
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 1 łyżeczka
  • kapusta czerwona - 110 gramów
  • jabłko - 0.5 sztuk
  • cebula - 25 gramów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Cebulę szalotkę pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej ½ łyżeczki oleju i uduś pieczarki z cebulą. Pod koniec duszenia dodaj lubczyk.
  2. Plastry polędwicy umyj, dokładnie osusz. Posmaruj ½ łyżeczki oleju rzepakowego, oprósz świeżo mielonym pieprzem, następnie usmaż na patelni grillowej.
  3. Pieczarki z cebulą połóż na grillowanych plastrach polędwicy, następnie połóż po plasterku sera żółtego. Patelnię przykryj pokrywką i poczekaj, aż ser się rozpuści.
  4. Kaszę gryczaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodaj Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D.
  5. Kapustę drobno poszatkuj, następnie sparz ją wrzątkiem, aby zmiękła. Dodaj posiekaną cebulę i starte na tarce jabłko. Surówkę skrop sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.