Mega szaszłyk z karkówki z grilla
  • 55 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 700 gramów
  • Przyprawa do karkówki z grilla Knorr - 1 opakowanie
  • papryka kolorowa - 2 sztuki
  • cebula czerwona - 3 sztuki
  • boczek wędzony w kawałku - 200 gramów
  • rozmaryn świeży gałązka - 2 sztuki
  • olej rzepakowy - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój w dość dużą – 4 cm kostkę. W misce połącz przyprawę Knorr z olejem oraz posiekanym drobno rozmarynem. Dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Miskę zafoliuj szczelnie i wstaw na 15 minut do lodówki.
  2. Warzywa oraz boczek pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak mięso.
  3. Przygotuj długi, metalowy szpikulec, posmaruj go oliwą. Następnie nabijaj na przemian wszystkie składniki – mięso, warzywa oraz boczek
  4. Przygotowany szaszłyk ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i smaż przez ok. 30 minut obracając go co kilka minut. Gotowe mięso ściągaj ze szpikulca na talerze i podawaj z sałatą i pieczonymi ziemniakami.