Mega szaszłyk z karkówki z grilla

13


Łatwe


55 min.


6 os.

Składniki
karkówka700 gramów
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr1 opakowanie
papryka kolorowa2 sztuki
cebula czerwona3 sztuki
boczek wędzony w kawałku200 gramów
rozmaryn świeży gałązka2 sztuki
olej rzepakowy 5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój w dość dużą – 4 cm kostkę. W misce połącz przyprawę Knorr z olejem oraz posiekanym drobno rozmarynem. Dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Miskę zafoliuj szczelnie i wstaw na 15 minut do lodówki.
Krok 2
Warzywa oraz boczek pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak mięso.
Krok 3
Przygotuj długi, metalowy szpikulec, posmaruj go oliwą. Następnie nabijaj na przemian wszystkie składniki – mięso, warzywa oraz boczek
Krok 4
Przygotowany szaszłyk ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i smaż przez ok. 30 minut obracając go co kilka minut. Gotowe mięso ściągaj ze szpikulca na talerze i podawaj z sałatą i pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl