Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj warzywa: dymkę obierz z suchych części i pokrój w małe plasterki. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i wraz z pomidorem pokrój na niewielką kostkę. Fasolkę przełóż na sitko, by odsączyć nadmiar płynów. |
Krok 2 |
Na patelnię wlej trochę oleju. Gdy tłuszcz będzie gorący, wrzuć dymkę z papryką i chwilę podsmaż, często mieszając. Po chwili dodaj przyprawę Adobo Knorr i wszystko smaż jeszcze przez 1 minutę. Teraz dodaj pomidory oraz odcedzoną fasolkę. Całość porządnie wymieszaj, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez około 5 minut. |
Krok 3 |
Na oddzielnej patelni rozpuść masło. Jajka rozkłóć i usmaż klasyczną jajecznicę. |
Krok 4 |
Gorące warzywa wyłóż na talerz. Na nich ułóż jajecznicę. Gotowe danie posyp posiekaną zieloną cebulką lub pietruszką. Podawaj natychmiast, póki jest gorące. |