Meksykańska jajecznica
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebulka dymka - 2 sztuki
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • Przyprawa Adobo Knorr - 2 łyżeczki
  • pomidory - 150 gramów
  • oliwa - 1 łyżka
  • czerwona fasola w puszce - 1 opakowanie
  • jaja - 4 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Dymkę pokrój w małe plasterki, paprykę oraz pomidory umyj i również pokrój w kostkę.
  2. Dymkę oraz paprykę podsmaż na oliwie. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
  3. Teraz dodaj pomidory oraz odcedzoną fasolkę. Całość duś ok 5 minut.
  4. Na oddzielnej patelni rozpuść masło. Jajka rozkłóć i usmaż klasyczną jajecznicę. Podawaj z warzywami.