Meksykańska pomidorowa

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • przecier pomidorowy - 1 opakowanie
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • bazylia - 1 szczypta
  • chili - 1 szczypta
  • starty ser żółty - 6 łyżek
  • drobny makaron - 300 gramów
  • średnie marchewki - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.
  2. Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.
  3. Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.
  4. Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.