|
Składniki | ||
przecier pomidorowy | 1 opakowanie | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
oregano | 1 szczypta | |
ząbki czosnku | 4 sztuki | |
bazylia | 1 szczypta | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
chili | 1 szczypta | |
starty ser żółty | 6 łyżek | |
drobny makaron | 300 gramów | |
średnie marchewki | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew. |
Krok 2 |
Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia. |
Krok 3 |
Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku. |
Krok 4 |
Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą. |
Autor: pasibrzuch |