| |||||||||
| Składniki | ||
| przecier pomidorowy | 1 opakowanie | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| oregano | 1 szczypta | |
| ząbki czosnku | 4 sztuki | |
| bazylia | 1 szczypta | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| chili | 1 szczypta | |
| starty ser żółty | 6 łyżek | |
| drobny makaron | 300 gramów | |
| średnie marchewki | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew. |
| Krok 2 |
| Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia. |
| Krok 3 |
| Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku. |
| Krok 4 |
| Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą. |
| Autor: pasibrzuch |