Meksykańska pomidorowa

0


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
przecier pomidorowy1 opakowanie
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
oregano1 szczypta
ząbki czosnku4 sztuki
bazylia1 szczypta
Rosół z kury Knorr2 sztuki
chili 1 szczypta
starty ser żółty6 łyżek
drobny makaron300 gramów
średnie marchewki3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.
Krok 2
Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.
Krok 4
Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl