|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
olej | 4 łyżki | |
pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
pieczarki | 6 sztuk | |
sól | 1 szczypta | |
ząbki czosnku | 4 sztuki | |
bulion | 2 szklanki | |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka | |
ryż | 1 szklanka | |
groszek konserwowy | 0.5 opakowań | |
papryka ostra | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju. |
Krok 3 |
Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty. |
Krok 4 |
Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż. |
Krok 5 |
Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki. |
Krok 6 |
Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki. |
Autor: pasibrzuch |