Meksykańska potrawka z kurczaka

1


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej4 łyżki
pierś z kurczaka 1 sztuka
pieprz1 szczypta
pieczarki6 sztuk
sól1 szczypta
ząbki czosnku4 sztuki
bulion2 szklanki
koncentrat pomidorowy1 łyżka
ryż1 szklanka
groszek konserwowy0.5 opakowań
papryka ostra1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju.
Krok 3
Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty.
Krok 4
Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż.
Krok 5
Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki.
Krok 6
Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl