| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| olej | 4 łyżki | |
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| pieczarki | 6 sztuk | |
| sól | 1 szczypta | |
| ząbki czosnku | 4 sztuki | |
| bulion | 2 szklanki | |
| koncentrat pomidorowy | 1 łyżka | |
| ryż | 1 szklanka | |
| groszek konserwowy | 0.5 opakowań | |
| papryka ostra | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody. |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju. |
| Krok 3 |
| Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty. |
| Krok 4 |
| Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż. |
| Krok 5 |
| Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki. |
| Krok 6 |
| Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki. |
| Autor: pasibrzuch |