Meksykańska sałatka z boczkiem

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • wędzony boczek - 120 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • jogurt naturalny - 0.75 litrów
  • oliwa - 1 łyżka
  • świeży szpinak - 300 gramów
  • orzeszki ziemne - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak opłucz, osusz i potnij na mniejsze kawałki, wymieszaj z posiekanymi orzeszkami.
  2. Plastry boczku potnij w paseczki i podsmaż. Ostudź i wymieszaj ze szpinakiem.
  3. Jogurt naturalny rozetrzyj dokładnie z posiekaną cebulą, dodaj łyżkę oliwy i dopraw do smaku.
  4. Przygotowaną sałatkę polej jogurtowym sosem i udekoruj natką pietruszki.