|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
ocet | 0.5 łyżeczek | |
musztarda | 1 łyżeczka | |
olej z orzeszków | 8 łyżek | |
bulwy topinamburu | 750 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut. |
Krok 2 |
Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki. |
Krok 3 |
Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw. |
Krok 4 |
Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie. |
Autor: pasibrzuch |