| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| ocet | 0.5 łyżeczek | |
| musztarda | 1 łyżeczka | |
| olej z orzeszków | 8 łyżek | |
| bulwy topinamburu | 750 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut. |
| Krok 2 |
| Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki. |
| Krok 3 |
| Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw. |
| Krok 4 |
| Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie. |
| Autor: pasibrzuch |