Meksykańska sałatka z bulw topinamburu

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
ocet0.5 łyżeczek
musztarda1 łyżeczka
olej z orzeszków8 łyżek
bulwy topinamburu750 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.
Krok 2
Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.
Krok 3
Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.
Krok 4
Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl