|
Składniki | ||
czerwona cebula | 1 sztuka | |
pomidor | 4 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
oliwa | ||
ocet balsamiczny | ||
ser brie | 2 sztuki | |
papryczka jalapeno | 1 sztuka | |
opuncja | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki. |
Krok 2 |
Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę. |
Krok 3 |
Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki. |
Krok 4 |
Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku. |
Krok 5 |
Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce. |
Autor: pasibrzuch |