| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| pomidor | 4 sztuki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| oliwa | ||
| ocet balsamiczny | ||
| ser brie | 2 sztuki | |
| papryczka jalapeno | 1 sztuka | |
| opuncja | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Opuncję osącz z zalewy i przełóż do miski- jeżeli kawałki są duże przekrój na połówki. |
| Krok 2 |
| Pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i przełóż do opuncji, dodaj posiekaną, oczyszczoną Papryczkę i pociętą w talarki cebulkę. |
| Krok 3 |
| Ser rozkrój na mniejsze kawałki, dodaj do reszty sałatki. |
| Krok 4 |
| Oliwę wymieszaj z odrobiną octu i dopraw do smaku. |
| Krok 5 |
| Polej sosem przygotowaną sałatkę z kaktusem, w razie potrzeby dopraw schłodź przez kilka minut w lodówce. |
| Autor: pasibrzuch |