| |||||||||
| Składniki | ||
| Sos: | ||
| przecier pomidorowy | 1 łyżeczka | |
| kukurydza z puszki | 1 szklanka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| jogurt | 0.5 szklanek | |
| papryka słodka | 1 łyżeczka | |
| chili | 0.5 łyżeczek | |
| ryż ugotowany na sypko | 1 szklanka | |
| majonez | 0.5 szklanek | |
| piersi kurczaka | 600 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. |
| Krok 2 |
| Papryki pokrój na paski, ugotowanego kurczaka również pokrój na paski. Oba składniki wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę. |
| Krok 3 |
| Z podanych składników zrób sos i wlej do sałatki. Dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Na talerzu ułóż wieniec z ryżu i w jego środek ułóż sałatkę. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu. |
| Autor: pasibrzuch |