Meksykańska sałatka z kurczakiem

Składniki:

  • cebula - 0.5 sztuk
  • przecier pomidorowy - 0.5 łyżeczek
  • pieprz
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 0.6 szklanek
  • kolendra
  • chilli
  • kukurydza konserwowa - 1 sztuka
  • majonez - 8 unit
  • ugotowany kurczak - 450 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowane mięso pokrój w paseczki.
  2. Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, potnij w drobną kosteczkę, wymieszaj z posiekaną drobno cebulka i osączoną z zalewy kukurydzą.
  3. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i przecierem pomidorowym, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
  4. Odstaw na ok.2 godziny do lodówki. Meksykańską sałatkę podawaj na zimno razem z ryżem lub pieczywem.