Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso przełóż do miski, oprósz solą, a następnie zmielonym czarnym pieprzem. Na mięso dodatkowo wyciśnij sok z limonki. Mięso odstaw na 30 minut, aby się zamarynowało. |
Krok 2 |
Pomidory z puszki i jalapeno zmiksuj na gładką masę. Przelej do garnka i gotuj ok. 5 minut, dopraw do smaku kostką rosołową Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. |
Krok 3 |
Pokrojone w kosteczkę mango, pomidory, paprykę, awokado, po jednej papryczce chili i drobno posiekaną kolendrę wymieszaj razem. Dopraw do smaku szczyptą soli, cukru i sokiem z limonki. Odstaw na bok. |
Krok 4 |
Na szerokiej patelni rozgrzej dobrze tłuszcz i smaż mięso partiami – z każdej strony, a następnie przekładaj do czystej miski. |
Krok 5 |
Tortille podgrzej w mikrofali. Posmaruj je sosem pomidorowym, nałóż wołowinę oraz salsę z awokado, mango, pomidorów i papryki. Brzegi tortilli zawiń do środka, a następnie zroluj całą tortillę. Tortille podawaj z sosem pomidorowym i kawałkiem cytryny. |