Meksykański przysmak ryżowy

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 0.25 sztuk
  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • jajko - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • torebka ryżu - 1 sztuka
  • mrożona sałatka meksykańska - 1 opakowanie
  • ser żółty ostry - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.
  2. Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.
  3. Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  4. Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.
  5. Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.