Meksykański przysmak
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • tortilla - 4 sztuki
  • awokado - 1 sztuka
  • papryka czerwona grillowana - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • pomidory - 2 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Piersi opłucz i pokrój w paski. Następnie skrop oliwą. Oprósz kuminem, dodaj kolendrę i obsmaż na rozgrzanej patelni. Dopraw do smaku.
  2. Awokado obierz, pokrój w pół plastry, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, a pomidory w kostkę.
  3. Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  4. Wszystkie składniki: kurczaka, paprykę, pomidory oraz awokado umieść w misce i wymieszaj z przygotowanym sosem.
  5. Doprawiony farsz rozłóż na tortilli, posyp świeżą kolendrą i podawaj na zimno. Możesz również posypać żółtym serem, tortillę zrolować i zapiec kilka minut w piekarniku.