|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
marchewka | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
pieprz | ||
czerwona papryka | 1 sztuka | |
sól | ||
oregano | ||
zielona papryka | 1 sztuka | |
papryczka chilli | ||
cynamon | ||
kolendra | ||
goździki | ||
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
oliwa |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki. |
Krok 2 |
Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie |
Krok 3 |
Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro. |
Krok 4 |
Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony. |
Autor: pasibrzuch |