Meksykański sos do tortilli

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
marchewka1 sztuka
pomidor1 sztuka
pieprz
czerwona papryka1 sztuka
sól
oregano
zielona papryka1 sztuka
papryczka chilli
cynamon
kolendra
goździki
ząbki czosnku2 sztuki
oliwa
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki.
Krok 2
Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie
Krok 3
Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro.
Krok 4
Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl