| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| sól | ||
| oregano | ||
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| papryczka chilli | ||
| cynamon | ||
| kolendra | ||
| goździki | ||
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| oliwa |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj oczyszczone z nasion pocięte w kostki papryki i marchewkę pokrojoną w plasterki. |
| Krok 2 |
| Podduś przez kilka minut na małym ogniu. Obierz ze skórki pomidory i pokrój w kostkę. Zmiksuj, dodaj do warzyw i duś aż wszystkie warzywa będą miękkie |
| Krok 3 |
| Dodaj osączoną z zalewy fasolkę i dopraw do smaku przyprawami na ostro. |
| Krok 4 |
| Nadziewaj przygotowanym meksykańskim farszem tortille i zwijaj w rulony. |
| Autor: pasibrzuch |