Meksykańskie burrito z kurczakiem i serem cheddar

25


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z kurczaka0.3 kilogramów
tortilla pszenna 4 sztuki
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
cebula czerwona1 sztuka
czarna fasola w puszce 0.5 szklanek
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
ser cheddar tarty100 gramów
olej50 mililitrów
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem na rumiany kolor.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.
Krok 3
Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
Krok 4
Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Krok 5
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl