Meksykańskie burrito
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • placki tortilla - 8 sztuk
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • wołowina - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • fasola czerwona - 1 opakowanie
  • starty ser cheddar - 6 łyżek
  • marynowane papryczki Jalapeno - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmaż wołowinę. Następnie dodaj pokrojoną w paski cebulę i paprykę, odsączoną kukurydzę oraz fasolę.
  2. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej do smażących się składników. Gotuj ok. 10 minut, pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i papryczkę Jalapeno. Całość wystudź.
  3. Na rozłożone placki nałóż farsz, a następnie zwiń tortille w koperty i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  4. Wierzch burrito posyp startym cheddarem i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 15 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.