|
Składniki | ||
wołowina | 400 gramów | |
pomidory z puszki krojone | 400 gramów | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
cebula | 2 sztuki | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
imbir suszony | 1 łyżeczka | |
ciemna fasolka z puszki | 400 gramów | |
kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
czarna fasola z puszki | 400 gramów | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
olej | 5 łyżek | |
suszone oregano | 1 łyżeczka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
woda | 500 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę. |
Krok 2 |
Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką. |
Krok 3 |
Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę. |
Krok 4 |
Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos. |
Autor: przepisy.pl |