Meksykańskie chili z wołowiną

44


Łatwe


135 min.


4 os.

Składniki
wołowina400 gramów
pomidory z puszki krojone400 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
cebula2 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
imbir suszony1 łyżeczka
ciemna fasolka z puszki400 gramów
kmin rzymski1 łyżeczka
czarna fasola z puszki400 gramów
cynamon1 łyżeczka
olej5 łyżek
suszone oregano1 łyżeczka
czerwona papryka1 sztuka
woda500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.
Krok 2
Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.
Krok 3
Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 4
Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl