Meksykańskie chili z wołowiną
  • 135 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 400 gramów
  • pomidory z puszki krojone - 400 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżeczka
  • ciemna fasolka z puszki - 400 gramów
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • czarna fasola z puszki - 400 gramów
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 łyżeczka
  • olej - 5 łyżek
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę.
  2. Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką.
  3. Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę.
  4. Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos.