| |||||||||
| Składniki | ||
| wołowina | 400 gramów | |
| pomidory z puszki krojone | 400 gramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| cebula | 2 sztuki | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| imbir suszony | 1 łyżeczka | |
| ciemna fasolka z puszki | 400 gramów | |
| kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
| czarna fasola z puszki | 400 gramów | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| olej | 5 łyżek | |
| suszone oregano | 1 łyżeczka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| woda | 500 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i czosnek posiekaj. Mięso pokrój w większe kawałki, a paprykę w kostkę. |
| Krok 2 |
| Na patelni smaż kawałki mięsa z czosnkiem, cebulą i papryką. |
| Krok 3 |
| Dodaj Imbir, Kmin, Cynamon i Oregano Knorr. Smaż jeszcze jedną minutę. |
| Krok 4 |
| Dodaj pomidory z puszki, wodę, odcedzone fasolki, kostkę Knorr i całość duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Chili podawaj z ryżem lub nachos. |
| Autor: przepisy.pl |