Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili

12


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pomidory400 gramów
czerwona papryka1 sztuka
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
czarna fasola z puszki400 gramów
cebula czerwona1 sztuka
marchewka1 sztuka
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
natka kolendry1 pęczek
olej3 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
pasta pomidorowa2 łyżki
chipsy z tortilli lub nachos do podania1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W większym garnku lub rondlu podgrzej olej i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.
Krok 4
Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl