Meksykańskie Chipotle z czarną fasolą i chili
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 400 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • czarna fasola z puszki - 400 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • pasta pomidorowa - 2 łyżki
  • chipsy z tortilli lub nachos do podania - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz marchew, paprykę i świeże pomidory pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
  2. W większym garnku lub rondlu podgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i smaż kolejno cebulę, czosnek, marchew, następnie paprykę i na końcu dodaj świeże pomidory.
  3. Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i wraz z pastą pomidorową dodaj do warzyw.
  4. Odcedź fasolę i wsyp do garnka. Dopraw Oregano Knorr i całość gotuj powoli ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  5. Na końcu dodaj lekko posiekaną kolendrę i podawaj z nachos.