Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.
|
Krok 2 |
Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
|
Krok 3 |
Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.
|
Krok 4 |
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.
|