Meksykańskie kąski

31


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
placki tortilla4 sztuki
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
mielone mięso z kurczaka300 gramów
biała fasola z puszki0.5 szklanek
papryka czerwona
papryka zielona0.5 sztuk
świeża kolendra1 pęczek
oliwa2 łyżki
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.
Krok 2
Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 3
Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl