Meksykańskie kąski
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • placki tortilla - 4 sztuki
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • mielone mięso z kurczaka - 300 gramów
  • biała fasola z puszki - 0.5 szklanek
  • papryka czerwona
  • papryka zielona - 0.5 sztuk
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa - 2 łyżki
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.
  2. Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
  3. Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.
  4. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.