| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę. |
| Krok 2 |
| Dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita. |
| Krok 4 |
| Dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli. |
| Krok 5 |
| Formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki. Każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał). |
| Krok 6 |
| Smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju. |
| Krok 7 |
| Gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki. |