| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z wołowiny wraz z włoszczyzną i kostką Knorr ugotuj rosół. Jak mięso będzie miękkie, odcedź rosół i zachowaj do innej potrawy. Mięso ostudź i następnie pokrój na drobne kawałki. |
| Krok 2 |
| W tym czasie przygotuj sos beszamel. Rozpuść na patelni masło, dodaj mąkę i jak się połączą wlej mleko. Wymieszaj dokładnie i zagotuj. W razie potrzeby dopraw szczyptą soli. |
| Krok 3 |
| Odcedź fasolę z puszki. Papryki pokrój w drobną kotkę i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojone mięso wołowe, fasolę, przyprawę Adobo Knorr i smaż całość kilka minut aż składniki się połączą. |
| Krok 4 |
| Kolendrę posiekaj, wyciśnij sok z limonki. Teraz w dużej misce wymieszaj mięso wołowe, beszamel, kolendrę i sok z limonki. Całość powinna być dość gęsta i kleista. Przełóż wszystko do płaskiego naczynia i włóż do lodówki aż dobrze wystygnie i stężeje. |
| Krok 5 |
| Przygotuj składniki do panierowania. Rozkłóć jajko, wysyp na talerze mąkę i bułkę tartą. W dłoniach formuj małe krokiety. Panieruj klasycznie w mące, jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety możesz smażyć od razu w oleju lub zamrozić i smażyć w dowolnym momencie. |