Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotowanie chili con carne z nachosmi zacznij od posiekania warzyw – dwóch cebul, dwóch ząbków czosnku i papryczki chili. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i wsyp na nią pokrojoną cebulę i czosnek. Zaczekaj, aż nieco się zarumienią, a następnie dodaj chili. Dosyp na patelnię także 5 gramów kminu rzymskiego. Przemieszaj składniki i smaż przez kilka minut. Dzięki temu przyprawy nadadzą całości swój niepowtarzalny aromat. |
Krok 2 |
Dodaj na patelnię 500 gramów mielonego mięsa. Posyp je z wierzchu Przyprawą do gyrosa Knorr. Smaż przez chwilę. W tym czasie wysyp na deskę do krojenia 400 mililitrów pomidorów z puszki i posiekaj je. Nie musisz ich odcedzać – sok jest ważny dla całej potrawy. Wsyp pomidory na patelnię do mięsa i warzyw. |
Krok 3 |
Duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec dodaj na patelnię czerwoną fasolkę z puszki. Duś danie w ten sam sposób jeszcze przez kilka minut. Dopilnuj jednak, aby fasolka się nie rozgotowała i nie rozpadła. |
Krok 4 |
Przygotuj talerze, w których będziesz serwować chili con carne nachos. Wsyp do nich nachosy, a następnie polej po wierzchu sosem mięsnym. Potrawę możesz podawać natychmiast – nachosy z mięsem mielonym gotowe! |