Meksykańskie placki fajitas z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • puszka czerwonej fasoli - 1 sztuka
  • kukurydziane placki tortilla - 10 sztuk
  • pomidor - 1 sztuka
  • starty żółty ser
  • gęsta śmietana - 10 łyżeczek
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 1 szklanka
  • świeży ogórek - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.
  2. Pomidora i ogórka pokrój w plastry.
  3. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę. Następnie dodaj paprykę, papryczkę chilli, zmiksowaną fasolę, szklankę wody oraz Fix Kurczak po meksykańsku Knorr. Całość duś około 10 minut.
  4. Rozgrzej placki kukurydziane w piekarniku. Nałóż na każdy z nich po 2 łyżki meksykańskiego farszu, kilka plasterków ogórka i pomidora, a całość posyp startym serem.
  5. Trzy brzegi placków złóż do środka na kształt otwartej koperty, po czym przełóż danie na talerze. Przed podaniem udekoruj ciepłe placki łyżeczką śmietany.