Meksykańskie placki fajitas z warzywami

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
zielona papryka1 sztuka
papryczka chilli1 sztuka
puszka czerwonej fasoli1 sztuka
kukurydziane placki tortilla10 sztuk
pomidor1 sztuka
starty żółty ser
gęsta śmietana10 łyżeczek
olej2 łyżki
woda1 szklanka
świeży ogórek0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.
Krok 2
Pomidora i ogórka pokrój w plastry.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę. Następnie dodaj paprykę, papryczkę chilli, zmiksowaną fasolę, szklankę wody oraz Fix Kurczak po meksykańsku Knorr. Całość duś około 10 minut.
Krok 4
Rozgrzej placki kukurydziane w piekarniku. Nałóż na każdy z nich po 2 łyżki meksykańskiego farszu, kilka plasterków ogórka i pomidora, a całość posyp startym serem.
Krok 5
Trzy brzegi placków złóż do środka na kształt otwartej koperty, po czym przełóż danie na talerze. Przed podaniem udekoruj ciepłe placki łyżeczką śmietany.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl