Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
tacos8 sztuk
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
woda250 mililitrów
mięso mielone mieszane300 gramów
czerwona cebula2 sztuki
cheddar starty 100 gramów
kwaśna śmietana100 gramów
świeża kolendra1 pęczek
oliwa2 łyżki
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr1 łyżeczka
kolendra1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.
Krok 4
Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.
Krok 5
Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl