Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
tacos8 sztuk
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
woda250 mililitrów
mięso mielone mieszane300 gramów
czerwona cebula2 sztuki
cheddar starty 100 gramów
kwaśna śmietana100 gramów
świeża kolendra1 pęczek
oliwa2 łyżki
kmin rzymski1 łyżeczka
kolendra1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.
Krok 4
Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.
Krok 5
Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl