Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tacos - 8 sztuk
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 250 mililitrów
  • mięso mielone mieszane - 300 gramów
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • cheddar starty - 100 gramów
  • kwaśna śmietana - 100 gramów
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa - 2 łyżki
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • kolendra - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.
  3. Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.
  4. Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.
  5. Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.