Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. |
Krok 2 |
Przygotuj ciasto Knorr - zawartość opakowania przesyp do miseczki, dodaj jajko oraz 2 i 1/2 szklanki wody. Całość wymieszaj. |
Krok 3 |
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, pieprz cayenne i posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. |
Krok 4 |
Przesmażone mięso i ser dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj dokładnie. |
Krok 5 |
Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor formując duże placki. Podawaj z kwaśną śmietaną. |