Mexico Cannelloni
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • fasola czerwona puszka - 1 opakowanie
  • mielone chilli - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pulpa pomidorowa - 400 mililitrów
  • cannelloni rurki - 1 opakowanie
  • boczek - plasterki - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym.
  2. W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut.