|
Składniki | ||
sól | 1 szczypta | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
mielone chilli | 1 szczypta | |
fasola czerwona puszka | 1 opakowanie | |
cannelloni rurki | 1 opakowanie | |
pulpa pomidorowa | 400 mililitrów | |
boczek - plasterki | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym. |
Krok 2 |
W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut. |
Autor: nauka_smakow |