| |||||||||
| Składniki | ||
| sól | 1 szczypta | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| mielone chilli | 1 szczypta | |
| fasola czerwona puszka | 1 opakowanie | |
| cannelloni rurki | 1 opakowanie | |
| pulpa pomidorowa | 400 mililitrów | |
| boczek - plasterki | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 2 |
| W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut. |
| Autor: nauka_smakow |