Mielone figurki na listku sałaty

Składniki:

  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • woda - 2 łyżki
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • olej - 2 łyżki
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • mięso mielone - 1 kilogram
  • liście sałaty - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.
  2. Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.
  3. Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.