Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 500 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosku - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • świeże zioła

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory oraz posiekane zioła, sos gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Dopraw do smaku.
  2. Fix Knorr rozmieszaj z połową szklanki zimnej wody i odstaw na 3 minuty.
  3. Mięso przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z przygotowanym Fixem. Po tym czasie formuj małe klopsiki.
  4. Klopsiki smaż chwilę na rozgrzanej oliwie z każdej strony, zalej pomidorowym sosem i gotuj pod przykryciem 8 minut.