Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie

30


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone drobiowe700 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
koperek1 pęczek
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
kiszone ogórki150 gramów
mąka pszenna50 gramów
olej80 mililitrów
śmietana 18%200 mililitrów
musztarda2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Mięso podlej 500 ml zimnej wody. Zagotuj i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
Krok 3
Potrawę zapraw śmietaną, dodaj posiekany koperek, musztardę i Bulionetkę drobiową Knorr do smaku. Wszystko razem gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl