Mięsne kulki z jajkiem przepiórczym

22


Łatwe


20 min.


5 os.

Składniki
dowolne mięso wieprzowe500 gramów
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
bułka tarta3 łyżki
cebula średniej wielkości1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
mąka pszenna3 łyżki
kapary3 łyżki
jaja przepiórcze 20 sztuk
pomidory pelati pokrojone w kostkę1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Jaja przepiórcze ugotuj i obierz, cebulę zetrzyj na tarce, kapary drobno posiekaj.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj jajko, tartą bułkę, posiekane kapary, tartą cebulę i szczyptę mielonego pieprzu czarnego, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Jaja przepiórcze obtocz powstałym farszem, formując małe pulpety. Mięsne kulki obtocz w mące, obsmaż na patelni.
Krok 4
Dodaj pomidory z puszki oraz Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - nada on potrawie odpowiedniego smaku i konsystencji. Całość duś na wolnym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl