Mięsne kulki z jajkiem przepiórczym
  • 20 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • dowolne mięso wieprzowe - 500 gramów
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • cebula średniej wielkości - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • kapary - 3 łyżki
  • jaja przepiórcze - 20 sztuk
  • pomidory pelati pokrojone w kostkę - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Jaja przepiórcze ugotuj i obierz, cebulę zetrzyj na tarce, kapary drobno posiekaj.
  2. Do mięsa mielonego dodaj jajko, tartą bułkę, posiekane kapary, tartą cebulę i szczyptę mielonego pieprzu czarnego, całość dokładnie wymieszaj.
  3. Jaja przepiórcze obtocz powstałym farszem, formując małe pulpety. Mięsne kulki obtocz w mące, obsmaż na patelni.
  4. Dodaj pomidory z puszki oraz Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - nada on potrawie odpowiedniego smaku i konsystencji. Całość duś na wolnym ogniu pod przykryciem 2-3 minuty.