Mięsne kulki z niebieskim serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Mięso wieprzowe mielone - 400 gramów
  • ser z niebieską pleśnią - 50 gramów
  • orzechy włoskie - 20 gramów
  • jogurt naturalny - 200 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 1 łyżka
  • olej roślinny - 20 mililitrów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.
  2. Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.
  3. Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.
  4. Kulki ponabijaj na wykałaczki.
  5. Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.