| |||||||||
| Składniki | ||
| Mięso wieprzowe mielone | 400 gramów | |
| ser z niebieską pleśnią | 50 gramów | |
| orzechy włoskie | 20 gramów | |
| jogurt naturalny | 200 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka | |
| olej roślinny | 20 mililitrów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha. |
| Krok 2 |
| Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule. |
| Krok 3 |
| Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut. |
| Krok 4 |
| Kulki ponabijaj na wykałaczki. |
| Krok 5 |
| Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym. |
| Autor: przepisy.pl |