|
Składniki | ||
Mięso wieprzowe mielone | 400 gramów | |
ser z niebieską pleśnią | 50 gramów | |
orzechy włoskie | 20 gramów | |
jogurt naturalny | 200 gramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka | |
olej roślinny | 20 mililitrów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha. |
Krok 2 |
Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule. |
Krok 3 |
Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut. |
Krok 4 |
Kulki ponabijaj na wykałaczki. |
Krok 5 |
Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym. |
Autor: przepisy.pl |