Mięsne kulki z niebieskim serem

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Mięso wieprzowe mielone400 gramów
ser z niebieską pleśnią50 gramów
orzechy włoskie20 gramów
jogurt naturalny200 gramów
Majonez Hellmann's Babuni1 łyżka
olej roślinny20 mililitrów
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.
Krok 2
Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.
Krok 3
Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.
Krok 4
Kulki ponabijaj na wykałaczki.
Krok 5
Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl