| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż dziki ok. 30 minut. |
| Krok 2 |
| Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w piórka, cukinię na plasterki. |
| Krok 4 |
| Na patelni podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj cebulę, posiekany rozmaryn i cukinię. Smaż wszystko ok. 10 minut. |
| Krok 5 |
| Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość duś ok. 10 minut, aż sos dobrze zgęstnieje. |
| Krok 6 |
| Ryż podgrzej na patelni i przesyp na półmisek. Po wierzchu polej sosem. Potrawę udekoruj gałązkami świeżego rozmarynu i podawaj. |