Przygotowanie |
Krok 1 |
Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż dziki ok. 30 minut. |
Krok 2 |
Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w piórka, cukinię na plasterki. |
Krok 4 |
Na patelni podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj cebulę, posiekany rozmaryn i cukinię. Smaż wszystko ok. 10 minut. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość duś ok. 10 minut, aż sos dobrze zgęstnieje. |
Krok 6 |
Ryż podgrzej na patelni i przesyp na półmisek. Po wierzchu polej sosem. Potrawę udekoruj gałązkami świeżego rozmarynu i podawaj. |