Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Kawałki mięsa obsmaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. |
Krok 3 |
Mięso włóż do rondla wyłożonego plasterkami słoniny, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 30 minut. |
Krok 4 |
Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka i wszystko razem dodaj do mięsa. Ewentualnie dolej więcej bulionu lub wody. Duś wszystko kolejne 20 minut. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości wody i dodaj do duszonego mięsa. |
Krok 6 |
Sparz pomidory, zdejmij skórkę, pokrój i dodaj do mięsa. Duś potrawę, aż lekko zgęstnieje i pomidory się rozpadną. Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami. |