Mieszana babka
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • jajko - 6 sztuk
  • kakao - 1 łyżka
  • mak - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 1 szklanka
  • polewa czekoladowa biała - 1 opakowanie
  • gotowe listki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać całą Kasię, potem mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek. Wymieszać.
  2. Ciasto podzielić na 3 części, do pierwszej dodać łyżkę kakao-wymieszać.
  3. Do drugiej 3/4 maku-wymieszać, a do trzeciej nic.
  4. Wlewać kolejno ciasta do keksówki wcześniej wysmarowanej tylko masłem.
  5. Najpierw cześć masy z makiem, na to masa z kakaem i ostatnia masa biała.
  6. Piec w 180 stopniach C przez 50 min. Gdy ostygnie, polać polewa i ozdobić listkami.