Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryby rozmrażamy, odsączamy. Przyprawę Knorr z łyżką oliwy i smarujemy ryby. Odstawiamy na 30min żeby przeszły smakiem przyprawy.
|
Krok 2 |
Z maki, mleka, jajka, ciut soli mieszamy ciasto naleśnikowe. |
Krok 3 |
Robimy sos. Cebule kroimy w kostke, czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy na olej i szklimy. Dodajemy koncetrat i pomidory, wino, mieszamy, chwile dusimy razem. Przyprawiamy sola, pieprzem, paprykami i cytryną. Odstawiamy z ognia. Nastepnie malakserem wszystko mielimy na gładką mase. Dosypujemy natkę. Mieszamy. Trzymamy w cieple.
|
Krok 4 |
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy kawałek ryby wkładamy do ciasta, potem na olej, i smażymy a z będzie rumiana. i jest gotowa. Odsączamy na papierowym ręczniku. |
Krok 5 |
Na talerz wykładamy rybę , polewamy warstwą sosu. Posypujemy świezo zmielonym pieprzem i natka. |