Migdałowe rogaliki
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • mielone migdały - 100 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 210 gramów
  • cukier puder - 70 gramów
  • mąka pszenna - 280 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Składniki połączyć w ciasto kruche i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
  2. Utoczyć wałeczek o grubości do 2 cm i pokroić na cząstki około 4-5 cm długości, które w palcach formujemy na małe rogaliki i układamy na blaszce.
  3. Pieczemy na jasnozłoty kolor w temp. do 180 stopni przez 10-15 minut.
  4. Bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika przy pomocy sitka, posypać gorące ciasteczka cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.