Milky Way jak prawdziwy
  • 60 minut
  • Średnie

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 opakowania
  • posiekane orzechy laskowe - 250 gramów
  • herbatniki zwykłe - 250 gramów
  • aromat śmietankowy - 0.2 opakowań
  • masa
  • mleko - 1 szklanka
  • baton Milky Way - 5 sztuk
  • żelatyna - 2 łyżki
  • kremówka - 2 szklanki
  • cukier puder - 4 łyżki
  • przełożenie
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • poncz
  • kawa rozpuszczalna - 150 mililitrów
  • polewa
  • czekolada - 2 opakowania
  • mleko - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Kasię stopić, letnią wymieszać z orzechami i herbatnikami oraz kilkoma kroplami aromatu śmietankowego. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Masa: Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia.
  3. W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić.
  4. Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem pudrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na placek. Schłodzić w lodówce.
  5. Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na masie. Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Wylać na biszkopty.
  6. Wstawić do lodówki.