Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię stopić, letnią wymieszać z orzechami i herbatnikami oraz kilkoma kroplami aromatu śmietankowego. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut. |
Krok 2 |
Masa: Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia. |
Krok 3 |
W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić. |
Krok 4 |
Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem pudrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na placek. Schłodzić w lodówce. |
Krok 5 |
Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na masie. Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Wylać na biszkopty. |
Krok 6 |
Wstawić do lodówki. |