Milky Way jak prawdziwy

6


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia2 opakowania
posiekane orzechy laskowe250 gramów
herbatniki zwykłe250 gramów
aromat śmietankowy0.2 opakowań
Masa:
mleko1 szklanka
baton Milky Way5 sztuk
żelatyna2 łyżki
kremówka2 szklanki
cukier puder4 łyżki
Przełożenie:
biszkopty1 opakowanie
Poncz:
kawa rozpuszczalna150 mililitrów
Polewa:
czekolada2 opakowania
mleko5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Kasię stopić, letnią wymieszać z orzechami i herbatnikami oraz kilkoma kroplami aromatu śmietankowego. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Masa: Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia.
Krok 3
W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić.
Krok 4
Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem pudrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na placek. Schłodzić w lodówce.
Krok 5
Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na masie. Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Wylać na biszkopty.
Krok 6
Wstawić do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl