|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
olej | 3 łyżki | |
woda | 0.3 szklanek | |
cukier | 1.3 szklanek | |
kakao | 3 łyżki | |
żółtko | 5 sztuk | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
białko | 5 sztuk | |
jabłko | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuścić w garnku 20 dkg Kasi, 3 łyżki oleju, 1/3 szklanki wody, 1,3 szklanki cukru, i 3 łyżki kakao. Mieszać i ostudzić. |
Krok 2 |
Dodać 5 żółtek, 2 szklanki mąki, cukier waniliowy, łyżeczkę proszku do pieczenia, białka z 5 jajek i wymieszać. |
Krok 3 |
Na górę dać owoce pokrojone w kostkę. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |