| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | 0.3 szklanek | |
| cukier | 1.3 szklanek | |
| kakao | 3 łyżki | |
| żółtko | 5 sztuk | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| białko | 5 sztuk | |
| jabłko | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuścić w garnku 20 dkg Kasi, 3 łyżki oleju, 1/3 szklanki wody, 1,3 szklanki cukru, i 3 łyżki kakao. Mieszać i ostudzić. |
| Krok 2 |
| Dodać 5 żółtek, 2 szklanki mąki, cukier waniliowy, łyżeczkę proszku do pieczenia, białka z 5 jajek i wymieszać. |
| Krok 3 |
| Na górę dać owoce pokrojone w kostkę. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |