Minestrone zupa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki, pokrojone w niedużą kostkę - 300 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • fasola biała z puszki, odcedzona - 200 gramów
  • krojone pomidory z puszki - 400 gramów
  • mrożony groszek zielony - 250 gramów
  • szparagi zielone, pokrojone w 2 cm kawałki - 200 gramów
  • świeży szpinak, pokrojony w szerokie paski, garstka - 1 sztuka
  • dymka - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • starty w płatki ser parmezan - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Dymkę pokrój drobno i przesmaż z czosnkiem na margarynie. Dodaj ziemniaki i smaż chwilę razem.
  2. Dodaj pomidory i bulion przygotowany z 1 litra wody i kostek rosołowych Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
  3. Dodaj groszek, fasolę i gotuj kolejne 2 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone szparagi i gotuj jeszcze 2 minuty.
  4. Na sam koniec do zupy dodaj rozdrobniony szpinak. Gotową zupę nalej do talerzy, posyp startym parmezanem i podawaj.