Mini brownie

31


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak100 gramów
gorzka czekolada75 gramów
brązowy cukier100 gramów
jajka2 sztuki
mąka75 gramów
kakao2 łyżeczki
sól1 szczypta
sos karmelowy125 mililitrów
orzeszki ziemne prażone, solone35 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę do pieczenia muffinek natłuść i wysyp mąką. Kasię rozpuść z czekoladą na małym ogniu.
Krok 2
Brązowy cukier ubij z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasię i wymieszaj.
Krok 3
Mąkę, kakao oraz szczyptę soli wymieszaj i dodaj do ciasta. Wszystko razem wymieszaj. Przygotowane ciasto nałóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczone już ciastka lekko wystudź.
Krok 4
Mini brownie przed podaniem polej karmelowym sosem i posyp orzeszkami. Podawaj.
Krok 5
Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl