Mini brownie
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C
  • Forma do muffinek

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak - 100 gramów
  • gorzka czekolada - 75 gramów
  • brązowy cukier - 100 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 75 gramów
  • kakao - 2 łyżeczki
  • sól - 1 szczypta
  • sos karmelowy - 125 mililitrów
  • orzeszki ziemne prażone, solone - 35 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę do pieczenia muffinek natłuść i wysyp mąką. Kasię rozpuść z czekoladą na małym ogniu.
  2. Brązowy cukier ubij z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasię i wymieszaj.
  3. Mąkę, kakao oraz szczyptę soli wymieszaj i dodaj do ciasta. Wszystko razem wymieszaj. Przygotowane ciasto nałóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczone już ciastka lekko wystudź.
  4. Mini brownie przed podaniem polej karmelowym sosem i posyp orzeszkami. Podawaj.
  5. Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.