Przygotowanie |
Krok 1 |
Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę do pieczenia muffinek natłuść i wysyp mąką. Kasię rozpuść z czekoladą na małym ogniu.
|
Krok 2 |
Brązowy cukier ubij z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasię i wymieszaj.
|
Krok 3 |
Mąkę, kakao oraz szczyptę soli wymieszaj i dodaj do ciasta. Wszystko razem wymieszaj. Przygotowane ciasto nałóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczone już ciastka lekko wystudź.
|
Krok 4 |
Mini brownie przed podaniem polej karmelowym sosem i posyp orzeszkami. Podawaj.
|
Krok 5 |
Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania. |