Mini dynie z meksykańskim farszem

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mini dynie4 sztuki
fasola czerwona z puszki100 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
mięso mielone300 gramów
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
kolendra0.5 łyżeczek
oliwa z oliwek4 łyżki
kwaśna śmietana4 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny2 łyżki
świeża kolendra1 pęczek
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Dynie umyj, odkrój z nich kapelusze, a następnie wydrąż środki. Każdą z nich skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż je razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Następnie wsyp Fix Knorr, wlej szklankę wody i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Do sosu dodaj pozostałe składniki: fasolę, kukurydzę oraz Ketchup Hellmann’s Pikantny i przyprawy. Na koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.
Krok 5
Dynie podgrzej. Następnie każdą napełnij farszem. Wierzch pokryj łyżką śmietany, udekoruj listkami kolendry i przykryj kapeluszami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl