Mini dynie z meksykańskim farszem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mini dynie - 4 sztuki
  • fasola czerwona z puszki - 100 gramów
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • mięso mielone - 300 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • kolendra - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • kwaśna śmietana - 4 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 2 łyżki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Dynie umyj, odkrój z nich kapelusze, a następnie wydrąż środki. Każdą z nich skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż je razem na rozgrzanej oliwie.
  3. Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Następnie wsyp Fix Knorr, wlej szklankę wody i doprowadź do wrzenia.
  4. Do sosu dodaj pozostałe składniki: fasolę, kukurydzę oraz Ketchup Hellmann’s Pikantny i przyprawy. Na koniec dorzuć pokrojoną kolendrę.
  5. Dynie podgrzej. Następnie każdą napełnij farszem. Wierzch pokryj łyżką śmietany, udekoruj listkami kolendry i przykryj kapeluszami.