Mini kanapeczki

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
chleb tostowy6 sztuk
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
sałata lodowa0.2 sztuk
awokado1 sztuka
pomidor1 sztuka
krewetki koktajlowe 100 gramów
jajko2 sztuki
pieprz cayenne1 szczypta
wykałaczki4 sztuki
oliwa30 mililitrów
Majonez Hellmann's Babuni100 mililitrów
Ketchup Hellmann's Łagodny1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Majonez wymieszaj z ketchupem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Pomidora pokrój w drobną kostkę, awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój podobnie do pomidora. Dodaj do sosu.
Krok 3
Krewetki odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem cayenne i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.
Krok 4
Jajka usmaż z obu stron.
Krok 5
Kromki chleba tostowego opiecz, aby były chrupiące.
Krok 6
Na powstałego tosta połóż sos z warzywami i krewetkami, garść posiekanej sałaty oraz jajko. Całość przykryj drugą kromką, ponownie połóż warstwę warzyw oraz sałaty (bez jajka) i przykryj trzecim tostem. Czynność powtórz w pozostałym trzema tostami, powinny powstać dwie kanapki.
Krok 7
Kanapkę przyciśnij lekko dłonią aby wszystkie warstwy dobrze się posklejały, obkrój nożem dookoła z nadmiaru warzyw i jajka. Następnie wbij wykałaczki na rogach i przekrój kanapkę na dwa małe trójkąty. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl