Przygotowanie |
Krok 1 |
Majonez wymieszaj z ketchupem i sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 2 |
Pomidora pokrój w drobną kostkę, awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój podobnie do pomidora. Dodaj do sosu. |
Krok 3 |
Krewetki odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem cayenne i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. |
Krok 4 |
Jajka usmaż z obu stron. |
Krok 5 |
Kromki chleba tostowego opiecz, aby były chrupiące. |
Krok 6 |
Na powstałego tosta połóż sos z warzywami i krewetkami, garść posiekanej sałaty oraz jajko. Całość przykryj drugą kromką, ponownie połóż warstwę warzyw oraz sałaty (bez jajka) i przykryj trzecim tostem. Czynność powtórz w pozostałym trzema tostami, powinny powstać dwie kanapki. |
Krok 7 |
Kanapkę przyciśnij lekko dłonią, aby wszystkie warstwy dobrze się posklejały, obkrój nożem dookoła z nadmiaru warzyw i jajka. Następnie wbij wykałaczki na rogach i przekrój kanapkę na dwa małe trójkąty tak, by powstały mini kanapeczki z chleba tostowego. Podawaj. |