Mini kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorem

69


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
jajka3 sztuki
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
szczypior0.5 pęczków
Rama Classic1 łyżka
bagietka0.5 sztuk
pieprz czarny mielony1 szczypta
rzeżucha do dekoracji8 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, następnie wystudź, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
W miseczce połącz jajka, majonez, pieprz oraz drobno pokrojony szczypior. Wszystko razem dokładnie wymieszaj na gładką pastę.
Krok 3
Bagietkę pokrój na małe kromki i opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni.
Krok 4
Następnie każdą z kromek posmaruj cienko margaryną i przygotowaną pastą jajeczną. Wierzch kanapek udekoruj rzeżuchą i natychmiast podawaj.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl