|
Składniki | ||
jajka | 3 sztuki | |
Majonez Hellmann’s Original | 2 łyżki | |
szczypior | 0.5 pęczków | |
Rama Classic | 1 łyżka | |
bagietka | 0.5 sztuk | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
rzeżucha do dekoracji | 8 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo, następnie wystudź, obierz i drobno posiekaj. |
Krok 2 |
W miseczce połącz jajka, majonez, pieprz oraz drobno pokrojony szczypior. Wszystko razem dokładnie wymieszaj na gładką pastę. |
Krok 3 |
Bagietkę pokrój na małe kromki i opiecz chwilę na rozgrzanej suchej patelni. |
Krok 4 |
Następnie każdą z kromek posmaruj cienko margaryną i przygotowaną pastą jajeczną. Wierzch kanapek udekoruj rzeżuchą i natychmiast podawaj. |
Autor: Piotr Murawski |