Mini pączki bez drożdży
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 2 szklanki
  • sól
  • cukier puder
  • woda - 2 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • jajko - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Wodę zagotować z dodatkiem Kasi, wówczas od razu wsypać mąkę.
  2. Całość dokładnie mieszać do momentu, aż ciasto zacznie odstawać od brzegów rondla, po czym wbijać jajka, dodać skórkę z cytryny, sól i cukier.
  3. Dokładnie wymieszać.
  4. Następnie łyżkę zanurzyć w tłuszczu, nabierać nią ciasto i wrzucać na rozgrzany tłuszcz.
  5. Usmażyć na złoto, po czym odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  6. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.