Przygotowanie |
Krok 1 |
W niedużej misce rozetrzyj kostkę Knorr z oliwą na jednolitą pastę. Dodaj posiekaną natkę oraz połowę soku z cytryny.
|
Krok 2 |
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o boku ok. 3x3 cm. Paprykę również pokrój w podobnej wielkości kawałki. Mięso przełóż do miski z przygotowaną marynatą i dokładnie wymieszaj. Zamarynowane kawałki mięsa oraz papryki nadziewaj na przemian na patyczki do szaszłyków.
|
Krok 3 |
Ogórka umyj i obierz ze skóry, następnie pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj serek z pozostałym sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem. Dodaj ogórka i wymieszaj.
|
Krok 4 |
Przygotowane szaszłyki smaż na rozgrzanym grillu ok. 10 minut przewracając co jakiś czas. Gotowe mini szaszłyki podawaj z ryżem lub kaszą oraz z ogórkowym dipem i surówką.
|