Mini szaszłyki z kurczaka z ogórkowym dipem

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
świeży ogórek1 sztuka
serek homogenizowany 3% tłuszczu150 gramów
papryka czerwona1 sztuka
sok z jednej cytryny
ząbek czosnku1 sztuka
posiekana natka pietruszki1 łyżka
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W niedużej misce rozetrzyj kostkę Knorr z oliwą na jednolitą pastę. Dodaj posiekaną natkę oraz połowę soku z cytryny.
Krok 2
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o boku ok. 3x3 cm. Paprykę również pokrój w podobnej wielkości kawałki. Mięso przełóż do miski z przygotowaną marynatą i dokładnie wymieszaj. Zamarynowane kawałki mięsa oraz papryki nadziewaj na przemian na patyczki do szaszłyków.
Krok 3
Ogórka umyj i obierz ze skóry, następnie pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj serek z pozostałym sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem. Dodaj ogórka i wymieszaj.
Krok 4
Przygotowane szaszłyki smaż na rozgrzanym grillu ok. 10 minut przewracając co jakiś czas. Gotowe mini szaszłyki podawaj z ryżem lub kaszą oraz z ogórkowym dipem i surówką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl