|
Składniki | ||
żeberka wieprzowe | 1 kilogram | |
woda | 100 mililitrów | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 7 łyżek | |
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żeberka umyj, oczyść i pokrój na pojedyncze kawałki. |
Krok 2 |
Całość posyp Fixem Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Kawałki żeberek porozkładaj na pergaminie i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku, pod przykryciem, przez 60 minut. Po tym czasie dopiecz żeberka, odkrywając je, przez kolejne 30 minut, aby ich skórka była chrupiąca. |
Krok 4 |
Dip przygotuj, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z ketchupem i wodą. Żeberka po upieczeniu podawaj z dipem. |
Autor: przepisy.pl |