| |||||||||
| Składniki | ||
| żeberka wieprzowe | 1 kilogram | |
| woda | 100 mililitrów | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 7 łyżek | |
| Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żeberka umyj, oczyść i pokrój na pojedyncze kawałki. |
| Krok 2 |
| Całość posyp Fixem Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Kawałki żeberek porozkładaj na pergaminie i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku, pod przykryciem, przez 60 minut. Po tym czasie dopiecz żeberka, odkrywając je, przez kolejne 30 minut, aby ich skórka była chrupiąca. |
| Krok 4 |
| Dip przygotuj, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z ketchupem i wodą. Żeberka po upieczeniu podawaj z dipem. |
| Autor: przepisy.pl |