Miniżeberka z sosem BBQ
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1 kilogram
  • woda - 100 mililitrów
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 7 łyżek
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj, oczyść i pokrój na pojedyncze kawałki.
  2. Całość posyp Fixem Knorr i dokładnie wymieszaj.
  3. Kawałki żeberek porozkładaj na pergaminie i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku, pod przykryciem, przez 60 minut. Po tym czasie dopiecz żeberka, odkrywając je, przez kolejne 30 minut, aby ich skórka była chrupiąca.
  4. Dip przygotuj, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z ketchupem i wodą. Żeberka po upieczeniu podawaj z dipem.