Mintaj pieczony z papryką

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • białe wino - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • mielona papryka - 1 szczypta
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • żółtka papryka - 2 sztuki
  • filety z mintaja - 750 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Filety skrop sokiem z cytryny.
  2. Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
  3. Cebulę podsmaż na oliwie.
  4. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę.
  5. Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.