| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| czerwona papryka | 2 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| białe wino | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| mielona papryka | 1 szczypta | |
| natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
| żółtka papryka | 2 sztuki | |
| filety z mintaja | 750 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety skrop sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki. |
| Krok 3 |
| Cebulę podsmaż na oliwie. |
| Krok 4 |
| Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę. |
| Krok 5 |
| Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem. |
| Krok 6 |
| Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. |
| Autor: pasibrzuch |