Mintaj pieczony z papryką

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżki
pieprz1 szczypta
czerwona papryka2 sztuki
sól1 szczypta
białe wino2 łyżki
sok z cytryny3 łyżki
mielona papryka1 szczypta
natka pietruszki posiekana2 łyżki
żółtka papryka 2 sztuki
filety z mintaja750 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
Krok 3
Cebulę podsmaż na oliwie.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę.
Krok 5
Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl