|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
czerwona papryka | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
białe wino | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 3 łyżki | |
mielona papryka | 1 szczypta | |
natka pietruszki posiekana | 2 łyżki | |
żółtka papryka | 2 sztuki | |
filety z mintaja | 750 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety skrop sokiem z cytryny. |
Krok 2 |
Papryki pokrój w plastry, a cebulę w krążki. |
Krok 3 |
Cebulę podsmaż na oliwie. |
Krok 4 |
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą, ułóż kawałki ryby, papryki i podsmażoną cebulę. |
Krok 5 |
Posyp sypką papryką, natką pietruszki i polej winem. |
Krok 6 |
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. |
Autor: pasibrzuch |