Mintaj zapiekany z ziemniakami

34


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
mintaj1 kilogram
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
ziemniaki0.5 kilogramów
marchew2 sztuki
śmietana 12%100 mililitrów
bułka tarta3 łyżki
tarty żółty ser5 dekagramów
ząbek czosnku3 sztuki
sok z cytryny1 sztuka
tłuszcz do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy
Przygotowanie
Krok 1
Rybę oczyść, umyj, osusz i pokrój na porcje. Skrop sokiem cytrynowym.
Krok 2
Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry.
Krok 3
Do natartej masłem i czosnkiem oraz obsypanej bułką tartą formy włóż połowę jarzyn, na nich połóż rybę, którą przykryj pozostałymi jarzynami.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wodą.
Krok 5
Zalej rybę i warzywa Fixem, posyp żółtym serem. Piecz ½ godziny w 180 stopniach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl