| |||||||||
| Składniki | ||
| mintaj | 1 kilogram | |
| Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
| ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
| marchew | 2 sztuki | |
| śmietana 12% | 100 mililitrów | |
| bułka tarta | 3 łyżki | |
| tarty żółty ser | 5 dekagramów | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| sok z cytryny | 1 sztuka | |
| tłuszcz do wysmarowania formy | ||
| bułka tarta do wysypania formy | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Rybę oczyść, umyj, osusz i pokrój na porcje. Skrop sokiem cytrynowym. | 
| Krok 2 | 
| Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry. | 
| Krok 3 | 
| Do natartej masłem i czosnkiem oraz obsypanej bułką tartą formy włóż połowę jarzyn, na nich połóż rybę, którą przykryj pozostałymi jarzynami. | 
| Krok 4 | 
| Fix Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wodą. | 
| Krok 5 | 
| Zalej rybę i warzywa Fixem, posyp żółtym serem. Piecz ½ godziny w 180 stopniach. | 
| Autor: przepisy.pl   |