|
Składniki | ||
mintaj | 1 kilogram | |
Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
ziemniaki | 0.5 kilogramów | |
marchew | 2 sztuki | |
śmietana 12% | 100 mililitrów | |
bułka tarta | 3 łyżki | |
tarty żółty ser | 5 dekagramów | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
sok z cytryny | 1 sztuka | |
tłuszcz do wysmarowania formy | ||
bułka tarta do wysypania formy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę oczyść, umyj, osusz i pokrój na porcje. Skrop sokiem cytrynowym. |
Krok 2 |
Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój w plastry. |
Krok 3 |
Do natartej masłem i czosnkiem oraz obsypanej bułką tartą formy włóż połowę jarzyn, na nich połóż rybę, którą przykryj pozostałymi jarzynami. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wodą. |
Krok 5 |
Zalej rybę i warzywa Fixem, posyp żółtym serem. Piecz ½ godziny w 180 stopniach. |
Autor: przepisy.pl |