Miodowe batony z płatków owsianych
  • 20 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  •  °C
  • forma 20x20 cm

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 80 gramów
  • płatki owsiane - 2 szklanki
  • kandyzowana skórka z pomarańczy - 0.5 szklanek
  • złote rodzynki - 0.5 szklanek
  • drobno posiekane migdały - 0.5 szklanek
  • cukier trzcinowy - 0.5 szklanek
  • miód naturalny - 0.5 szklanek
  • polewa z białej czekolady - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z migdałami, rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową.
  2. Kasię, cukier trzcinowy i miód włóż do rondelka i gotuj kilka minut.
  3. Gorącą masę wlej do płatków owsianych z bakaliami i dobrze wymieszaj, tak by masa miodowa dokładnie pokryła płatki.
  4. Masę przełóż do foremki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ugnieć łyżką. Wystudź.
  5. Schłodzoną masę polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Pokrój na batony i przechowuj w lodówce.