Miodownik
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • żółtko - 3 sztuki
  • mąka - 3 szklanki
  • miód - 3 łyżki
  • cukier puder - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • powidła śliwkowe - 1 puszka
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • kasza manna - 8 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.25 opakowań
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka, Kasię, miód oraz cukier i proszek do pieczenia zagniatamy ze sobą.
  2. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy i pieczemy osobno ok 15-20 min. w temp. 180'C.
  3. Gotowe pozostawimy do przestygnięcia. Mleko gotujemy z cukrem. Następnie dodajemy powoli kaszę i mieszamy, by nie powstały grudki.
  4. Pozostawimy do przestygnięcia.
  5. Kasię miksujemy i dodajemy po łyżce masy.
  6. Jeden spód ciasta smarujemy powidłami, a następnie masą i przykrywami kolejnym ciastem. Powtarzamy czynność.
  7. Wierzch polewamy polewą czekoladową.